Home » Massages

Massages

Nek/schouder massage

De massage spreekt voor zich. In een tijd van 30 minuten masseer ik je schouders en nek los. Ideaal  voor mensen, die daar (regelmatig) spanning voelen.

 

Klassieke massage

Je kan hierbij kiezen voor een deelmassage (bijv. alleen rug) , maar ook voor een volledige massage (rug, schouders, benen en armen.)

Maar wat doe ik  nu bij een klassieke massage?

Met deze klassieke massagevorm (ook wel Zweedse massage genoemd)  richt ik mij vooral op  het soepel(er) maken van je spieren en het wegmasseren van pijnlijke spierknopen en/of verklevingen van het bindweefsel onder je huid. De massage heeft tegelijkertijd een ontspannende werking. Klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied zullen verminderen.

 

 

Hotstone massage

 

Een Hot Stone Massage is zoals het woord al zegt een massage met 'hete' stenen. Bij heet moet je denken aan een temperatuur van circa 45-50 graden. Om deze op te warmen en op temperatuur te houden gebruik ik een heater,  waarbij ze in het water liggen. De stenen, die hierbij gebruikt worden zijn zogenaamde basaltstenen. Deze hebben van nature de mogelijkheid om lang warmte vast te houden.

 

 

Om de stenen goed te laten glijden  wordt je huid ingesmeerd met voldoende olie. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstonemassage draagt hiermee bij aan  herstel van je lichaam en het helpt afvalstoffen af te voeren.

Hammam Massage

De Hammam, Arabisch voor verspreider van warmte, stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen.
De Arabieren, die zich van oudsher schoon spoelden met koud water, ontdekten de weldadige warme lucht in badhuizen die de Romeinen in Syrië achterlieten.

De Hammam Massage bestaat uit drie onderdelen.
Eerst wordt je lichaam volledig gescrubt met dode zeezout. Wat is nu scrubben:
Met een spons wordt je huid opgewreven en wordt het ontdaan van dode huidcellen.  Op deze manier wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller  afgevoerd.


Daarna wordt het lichaam heerlijk ingezeept volgens de Hammam traditie met de zeepzak. 
Tot slot ontvang je  een heerlijke massage met warme massageolie.

Na deze Hammam behandeling is je huid heerlijk schoon en tintelend fris.

 

 

Lomi lomi massage

 

Bij de Sacred Lomi Lomi massage gebruik ik voornamelijk mijn onderarmen –  daarom wordt deze massage ook wel de “forearm dance” genoemd. Deze vloeiende onderarm massage technieken zorgen voor een intenser contact en een diepere ontspanning.

In de Hawaiiaanse filosofie gaat het vooral om twee zaken, harmonie en liefde. Tekort aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom kan leiden. De helende werking

van de Lomi Lomi massage zorgt ervoor dat deze blokkades worden opgeheven.

 

 

Nieuw *Nieuw * Nieuw *Nieuw

 

Zwangerschapsmassage.

Zwangerschap...zeer zeker een mooie tijd. Een tijd waarin bij jouw veel verandert in je lichaam. Mede daarom is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen.

Moeheid, niet goed kunnen slapen, misselijk zijn, rugklachten,  vocht vasthouden  en de angst voor de bevalling kunnen allemaal stress veroorzaken in je lichaam.  En daarnaast heb je ook eens je hormonen ,die je soms emotioneel in de war kunnen brengen.

 

De massage...

De  massage bestaat uit heerlijk zachte strijkingen.  Omdat ze langzaam zijn werken ze ontspannend,  met als gevolg dat je spieren versoepelen. En dat is nog niet alles...daarnaast stimuleer ik ook je bloedcirculatie ermee en die van je baby, met gevolg meer zuurstof en voedingsstoffen voor beiden.  En zeker niet te vergeten: de massage kan ook een goede bijdrage leveren aan de verlichting van je ongemakken.